Warme sauzen bereiden

De bereidingswijze van de sauzen die warm geserveerd dienen te worden is makkelijk en snel gedaan. Ik leg het u graag uit en deel ook mijn recepten waarin ik deze sauzen gebruik.

Stap 1: verwarm een bodempje water op matig vuur

Het hoeft maar een klein laagje water te zijn, puur om te voorkomen dat de saus aanbrandt.

Stap 2: bepaal de portiegrootte

Een heel doosje is goed voor ongeveer 8 porties. Wees voorzichtig met het snijden, ik adviseer het gebruik van een vriesmes.

Stap 3: leg de saus in de pan

Leg de saus direct vanuit de vriezer in de pan met het bodempje water. Zet het vuur middelhoog.

Stap 4: roer af en toe

Afhankelijk van de portiegrootte smelt de saus in 5-8 minuten. Roer een paar keer om de warmte te verdelen.

Stap 5: zet het vuur uit als de saus kookt

Het kookpunt is bereikt zodra er belletjes verschijnen. Haal de pan direct van het vuur en laat de saus even rusten.

Klaar! U kunt de saus nu verwerken in uw gerecht.

Bewaar de overgebleven en volledig afgekoelde saus in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Tip!

Deze tomatensaus gebruik ik bijvoorbeeld in mijn twist op de klassieke spaghetti carbonara.