Koude sauzen bereiden

Voor het bereiden van de sauzen die koud geserveerd dienen te worden gebruik ik de au bain-marie kooktechniek. Met weinig inspanning heeft u een zeer smaakvolle saus op tafel staan. Natuurlijk lekker als dipsaus, maar ook zeker geschikt om in een gerecht te verwerken.

Stap 1: haal uit de vriezer en bepaal de hoeveelheid saus

Een heel doosje is goed voor ongeveer 15 porties. Wees voorzichtig met het snijden, ik adviseer het gebruik van een vriesmes. Doe het bevroren stuk saus dat u wilt bereiden terug in het doosje. Leg het restant in de vriezer.

Stap 1: plaats het bakje met bevroren saus in een pan

Zorg dat de pan gevuld is met koud water tot 3/4 hoogte van het bakje. Plaats het bakje met saus in de pan. Zet het vuur vervolgens op matige temperatuur.

Stap 2: laat de saus smelten

Het duurt ±15 minuten voordat de saus ontdooid is, ongeveer wanneer het water kookt.

Stap 3: goed roeren

Zodra de saus gesmolten lijkt, haalt u het bakje uit het water en roert u de saus krachtig tot een gladde massa.

Klaar! U kunt de saus nu verwerken in uw gerecht.

Bewaar overgebleven saus in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Tip!

Ter inspiratie: ik gebruik deze chipotle ketchup bij mijn tortillas met sardines in blik en bij mijn 'spicy dog'.